kvindelivet.dk

Lækker laksemousse med varmrøget laks og kartoffelblinis

Denne opskrift præsenterer en lækker laksemousse med varmrøget laks og kartoffelblinis. Den er perfekt som en forret eller til en hyggelig sammenkomst. Opskriften er inspireret af Valdemarsro.

Ingredienser

 • 200 g varmrøget laks
 • 200 g creme fraiche
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 tsk revet citronskal
 • 1 spsk hakket frisk dild
 • Salt og peber efter smag
 • 300 g kartofler
 • 1 æg
 • 2 spsk mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 dl mælk
 • Smør til stegning

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave laksemoussen. Hak den varmrøgede laks fint og kom den i en skål.
 2. Bland creme fraiche, citronsaft, revet citronskal og frisk dild sammen med laksen. Rør det godt sammen og smag til med salt og peber.
 3. Dæk skålen med laksemoussen til med husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet.
 4. Imens kan du lave kartoffelblinisene. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres så meget væske som muligt ud af kartoflerne.
 5. I en skål, tilsæt æg, mel, bagepulver og mælk til kartoflerne. Krydr med salt og peber, og rør blandingen godt sammen.
 6. Opvarm en stegepande og smelt lidt smør på panden. Læg små klatter af kartoffeldejen på panden og tryk dem flade med en spatel.
 7. Steg blinisene i cirka 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
 8. Anret laksemoussen på kartoffelblinisene og servér.

Serveringstip

Server laksemoussen med varmrøget laks og kartoffelblinis som en forret eller som en del af en let frokost. Pynt gerne med en frisk dildkvist og et drys revet citronskal.

Noter

 • Denne opskrift giver cirka 12-14 blinis, afhængigt af størrelsen.
 • Hvis du ikke har varmrøget laks tilgængelig, kan du også bruge koldrøget laks.

“Lækker laksemousse med varmrøget laks og kartoffelblinis er en smagfuld og elegant forret, der vil imponere dine gæster.”

Opskriftskilder

Website Link
Valdemarsro (URL til Valdemarsro)

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man laksemousse?

Laksemousse kan laves ved at blende varmrøget laks sammen med cremefraiche, citronsaft, dild og salt og peber. Laksemoussen kan serveres som forret på blinis, ristet brød eller som dip til grøntsagsstænger.

Hvad er en god opskrift på laksemousse?

En god opskrift på laksemousse er at blande 200 g varmrøget laks med 200 g cremefraiche, saft fra en halv citron, friskhakket dild og salt og peber. Blend det hele sammen og server laksemoussen på blinis eller ristet brød. Hvis man ønsker en mere intens smag, kan man tilsætte røget laks eller cremefraiche med krydderurter.

Hvad er en kartoffelblinis?

En kartoffelblini er en type mini-pandekage lavet af revne kartofler, mel, æg og salt. Den er typisk rund og kan serveres som base for laksemousse eller andre lækre toppings. Kartoffelblinis kan bages i ovnen eller steges på panden.

Hvordan laver man blinis med varmrøget laks?

For at lave blinis med varmrøget laks skal man først lave blinisdejen ved at blande mel, sukker, gær, mælk, æg og smeltet smør. Når dejen har hævet, kan man stege små pandekager på panden og servere dem med varmrøget laks og evt. en skive citron og frisk dild. Det er også lækkert at servere blinis med creme fraiche og rødløg.

Hvordan laver man laksecreme?

Laksecreme laves ved at blende koldrøget laks sammen med flødeost, citronsaft, salt og peber. Laksecremen kan bruges som dip til grøntsagsstænger eller som pålæg på rugbrød eller knækbrød.

Hvordan laver man rösti?

Rösti kan laves ved at rive kartofler og blande dem med salt og peber. Herefter formes små flade bøffer af kartoffelblandingen og steges på panden i smør eller olie, indtil de er gyldne og sprøde på begge sider. Rösti er et lækkert tilbehør til laksemoussen.

Hvordan laver man laksemousse med koldrøget laks?

For at lave laksemousse med koldrøget laks skal man blende laksen sammen med cremefraiche, citronsaft, finthakket dild og salt og peber. Den koldrøgede laks giver en mere intens og røget smag til moussen.

Hvordan laver man nem laksemousse?

En nem laksemousse kan laves ved at blande færdigkøbt laksepaté eller røget laks sammen med cremefraiche, citronsaft og krydderurter efter smag. Denne opskrift sparer tid og er stadig lækker.

Hvordan laver man blinis med laksemousse?

For at lave blinis med laksemousse skal man først lave blinisdejen ved at blande mel, sukker, gær, mælk, æg og smeltet smør. Når dejen har hævet, kan man stege små pandekager på panden og servere dem med laksemousse og evt. frisk dild. Blinis med laksemousse er perfekt som forret eller til brunch.

Hvordan laver man laksemousse med røget laks?

Laksemousse med røget laks laves ved at blende røget laks sammen med cremefraiche, citronsaft, dild og salt og peber. Den røgede laks giver en intens smag og er perfekt til laksemoussen.

Artiklen Lækker laksemousse med varmrøget laks og kartoffelblinis har i gennemsnit fået 3.2 stjerner baseret på 6 anmeldelser

Andre populære artikler: Verdens Bedste Jordbærtærte – Opskriften På Den Ultimative Jordbærkage!Lækker Chokoladeglasur – Opskriften på den perfekte topping til din chokoladekage!Opskriften på den klassiske Ratatouille – lær at lave den perfekte grøntsagsret!Lækker Omelet med Tomat – En Nem Opskrift!Sådan griller du den perfekte lammekølle ValdemarsroLækker Spidskålssalat med Æbler og AvocadoOpskriften på de lækre Bao Buns fra ValdemarsroOplev den Ægte Græske Farsbrød Opskrift – Kyllinge-, Oksekød-, Lammefarsbrød og meget mere!Opskriften på den perfekte rødvinssauce!Verdens Bedste Bønnesalat – Opskrifter med Grønne Bønner og FetaOpskriften på den lækre Blomkålssalat fra ValdemarsroOpskrift på Gammeldags Æblekage – Valdemarsro, Æblegrød og ÆblemosOpskriften på den perfekte sandkage – med citron, chokolade og meget mere!Opskriften på den perfekte Macaroni and Cheese – Valdemarsro!Lækker Spidskålssalat med Æbler og AvocadoOpskriften på den perfekte Gullasch – med Kartoffelmos og OksekødOpskrifter på lækker Rødkålssalat – fra Valdemarsro til Julefrokost!Opskriften på den lækre Chicken Tikka MasalaHjemmelavet Nutella – Opskriften på den lækre nøddecreme!Opskriften på den lækre Lemon Curd – Lær hvad det er og hvordan du bruger det!