Opskriften på de lækreste Fastelavnsboller!
Fastelavnsboller er en populær dansk tradition, der bliver fejret hvert år i februar eller marts. Disse lækre søde boller er fyldt med en lækker creme og drysset med flormelis. Her får du opskriften på de bedste fastelavnsboller, som du kan lave derhjemme.
Ingredienser (til ca. 12 boller):
- 25 gram gær
- 3 dl mælk
- 80 gram sukker
- 500 gram hvedemel
- 1 tsk kardemomme
- 1 æg
- 75 gram smør (blødt)
- 1 dl flødeskum
- 100 gram remonce (se note)
- Flormelis til pynt
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i lunken mælk og tilsæt sukker.
- Bland hvedemel og kardemomme i en skål, og tilsæt gærblandingen og ægget.
- Ælt dejen godt i ca. 5 minutter, indtil den er glat og smidig.
- Tilsæt blødt smør og ælt dejen videre i ca. 10 minutter, indtil den er elastisk.
- Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 1 time, indtil den er dobbelt så stor.
- Rul dejen ud til en rektangel på et let melet bord.
- Smør remonce ud på dejen og rul den sammen fra den lange side.
- Skær dejen ud i ca. 12 lige store stykker.
- Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne.
- Afkøl bollerne på en bagerist.
- Pisk flødeskummet og fordel det i en sprøjtepose.
- Skær et lille hul i siden af hver bolle og fyld dem med flødeskum.
- Drys med flormelis inden servering.
Note:
Remonce er en sød og cremet blanding, der normalt indeholder marcipan, sukker og smør. Du kan købe remonce færdiglavet eller lave det selv ved at blande 50 gram revet marcipan, 50 gram sukker og 50 gram blødt smør sammen.
Tip:
For at tilføje ekstra smag til dine fastelavnsboller kan du tilføje rosiner eller hakket chokolade i remoncen, inden du ruller dejen sammen.
Servéringsforslag:
Fastelavnsboller serveres traditionelt med en kop varm kakao eller en kop kaffe. De er perfekte til en hyggelig eftermiddag med familie eller venner.
Så er der ikke andet at sige end: god fornøjelse med at bage de lækreste fastelavnsboller!
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er fastelavnsboller?
Hvad er opskriften på fastelavnsboller?
Hvad er en gammeldags fastelavnsbolle?
Hvordan laver man fastelavnsboller med creme?
Findes der en opskrift på fastelavnsboller fra Valdemarsro?
Hvad er de bedste fastelavnsboller?
Hvordan laver man fastelavnsboller med marcipan?
Hvordan laver man hjemmelavede fastelavnsboller?
Hvad er nogle lækre opskrifter på fastelavnsboller?
Hvordan fejrer man fastelavn?
Artiklen Opskriften på de lækreste Fastelavnsboller! har i gennemsnit fået 3.2 stjerner baseret på 24 anmeldelser
Andre populære artikler: Opskrifter på Stegte Ris: Fra Æg og Kylling til Vegetarisk! • Opskrift på den perfekte hjemmelavede pizzadej • Hjemmelavet Remoulade – Opskriften fra Valdemarsro! • Verdens Bedste Champignonsuppe – Opskrifter og Tips fra Meyer og Price • Opskriften på den perfekte chokolademousse • Verdens Bedste Simreretter Med Oksekød • Nem Opskrift på Bananbrød – Med eller Uden Chokolade! • Opskriften på den perfekte Gammeldags Kringle med Marcipan og Remonce • Opskriften på den perfekte sandkage – med citron, chokolade og meget mere! • Udforsk den mexicanske madkultur – Opskrifter og retter til enhver lejlighed • Opskriften på den lækre Lemon Curd – Lær hvad det er og hvordan du bruger det! • Opskrift på Gammeldags Æblekage – Valdemarsro, Æblegrød og Æblemos • Opskriften på den lækre Blomkålssalat fra Valdemarsro • Hjemmelavet Karrysalat – Opskrifter fra Mormor til Karolines Køkken og Meyers • Opskrift på de lækreste belgiske vafler! • Opskriften på de lækre koldhævede kanelsnurrer med kardemomme og Valdemarsro! • Sådan laver du hjemmelavede fyldte chokolader • Opskriften på hjemmelavede rugbrødschips – lær at lave de sprøde snacks! • Opskrifter på lækre pirogger med oksekød • Opskriften på den perfekte Jordbær Cheesecake fra Valdemarsro