kvindelivet.dk

Opskrifter på den lækreste æbletærte med marcipan og kanel!

Æbletærte er en klassisk dessert, der er elsket af mange. Og når den kombineres med den delikate smag af marcipan og kanel, opnår man virkelig en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Her finder du opskriften på den lækreste æbletærte med marcipan og kanel, der vil få dine smagsløg til at danse af glæde.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g marcipan
  • 4 æbler
  • 1 spsk kanel

Fremgangsmåde

  1. Sigt hvedemel i en skål og smuldr smørret i melet.
  2. Tilsæt sukker og æg, og ælt dejen sammen indtil den er jævn.
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
  4. Riv marcipanen groft og skræl og skær æblerne i tynde både.
  5. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på en let melet overflade.
  6. Placer dejen i en tærteform og tryk den forsigtigt ned i formen.
  7. Forbag tærtebunden i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter.
  8. Tilsæt den revne marcipan på bunden af den forbagte tærtebund.
  9. Arranger æblebådene ovenpå marcipanen og drys kanel ud over æblerne.
  10. Bages i ovnen i ca. 30-35 minutter eller indtil æblerne er møre og gyldne.
  11. Server æbletærten varm eller afkølet med en kugle vaniljeis eller flødeskum.

Serveringstips

For at tilføje lidt ekstra smag til din æbletærte, kan du drysse et tyndt lag flormelis over den færdige tærte inden servering. Det vil give et smukt og delikat udseende og samtidig tilføje en let sødme.

“Denne æbletærte med marcipan og kanel er simpelthen en af de bedste opskrifter, jeg nogensinde har smagt! Den er lækker, saftig og perfekt afbalanceret i smagen. Jeg kan varmt anbefale alle at prøve denne opskrift – du vil ikke blive skuffet!” – Valdemarsro

Konklusion

Med denne opskrift kan du nemt lave den lækreste æbletærte med marcipan og kanel. Kombinationen af æble, marcipan og kanel giver tærten en fantastisk smag og konsistens. Den vil være et hit til enhver lejlighed, og dine gæster vil blive imponerede over din bageevner. Så gå i gang med at bage og nyd en skøn æbletærte med marcipan og kanel!

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man en æbletærte?

Her er en opskrift på en lækker æbletærte: Ingredienser:- 200 g hvedemel- 100 g smør- 50 g sukker- 1 æg- 4-5 æbler- 100 g sukker- 2 tsk kanel- 50 g marcipanFremgangsmåde:1. Bland hvedemel, sukker og smør sammen i en skål, indtil det ligner brødkrummer.2. Tilsæt ægget og ælt dejen godt sammen.3. Lad dejen hvile i køleskabet i cirka 30 minutter.4. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver.5. Rul dejen ud og læg den i en tærteform.6. Fordel æblerne jævnt på dejen.7. Bland sukker og kanel sammen og drys det over æblerne.8. Riv marcipanen over tærten.9. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter, indtil den er gylden og sprød.10. Server tærten varm med en kugle vaniljeis.

Kan jeg tilføje marcipan til min æbletærte?

Ja, du kan tilføje marcipan til din æbletærte. Det tilføjer en dejlig sødme og tekstur til tærten.

Hvordan laver jeg æbletærte med marcipan og kanel?

Her er en opskrift på æbletærte med marcipan og kanel:Ingredienser:- 200 g hvedemel- 100 g smør- 50 g sukker- 1 æg- 4-5 æbler- 100 g sukker- 50 g marcipan- 2 tsk kanelFremgangsmåde:1. Bland hvedemel, sukker og smør sammen i en skål, indtil det ligner brødkrummer.2. Tilsæt ægget og ælt dejen godt sammen.3. Lad dejen hvile i køleskabet i cirka 30 minutter.4. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver.5. Rul dejen ud og læg den i en tærteform.6. Fordel æblerne jævnt på dejen.7. Bland sukker og kanel sammen og drys det over æblerne.8. Riv marcipanen over æblerne og kanelen.9. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter, indtil den er gylden og sprød.10. Server tærten varm med en kugle vaniljeis.

Hvad er den bedste opskrift på æbletærte?

Der er mange gode opskrifter på æbletærte, men her er en af de mest populære:Ingredienser:- 200 g hvedemel- 100 g smør- 50 g sukker- 1 æg- 4-5 æbler- 100 g sukker- 2 tsk kanel- 50 g marcipanFremgangsmåde:1. Bland hvedemel, sukker og smør sammen i en skål, indtil det ligner brødkrummer.2. Tilsæt ægget og ælt dejen godt sammen.3. Lad dejen hvile i køleskabet i cirka 30 minutter.4. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver.5. Rul dejen ud og læg den i en tærteform.6. Fordel æblerne jævnt på dejen.7. Bland sukker og kanel sammen og drys det over æblerne.8. Riv marcipanen over tærten.9. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter, indtil den er gylden og sprød.10. Server tærten varm med en kugle vaniljeis.

Hvordan laver jeg en nem æbletærte?

Her er en nem opskrift på æbletærte:Ingredienser:- 200 g hvedemel- 100 g smør- 50 g sukker- 1 æg- 4-5 æbler- 100 g sukker- 2 tsk kanelFremgangsmåde:1. Bland hvedemel, sukker og smør sammen i en skål, indtil det ligner brødkrummer.2. Tilsæt ægget og ælt dejen godt sammen.3. Lad dejen hvile i køleskabet i cirka 30 minutter.4. Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver.5. Rul dejen ud og læg den i en tærteform.6. Fordel æblerne jævnt på dejen.7. Bland sukker og kanel sammen og drys det over æblerne.8. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter, indtil den er gylden og sprød.9. Server tærten varm med en kugle vaniljeis.

Hvor lang tid tager det at bage æbletærten?

Æbletærten skal bages i ovnen ved 180 grader i cirka 30-35 minutter, indtil den er gylden og sprød.

Hvordan serveres æbletærten bedst?

Æbletærten serveres bedst varm med en kugle vaniljeis på toppen. Isen smelter let og passer perfekt til den søde og sprøde tærte.

Hvilken type æbler egner sig bedst til æbletærte?

Æbler som Granny Smith, Cox Orange eller Elstar egner sig godt til æbletærte, da de har en syrlig smag og en fast konsistens, som holder formen under bagning.

Kan jeg tilføje andre ingredienser til æbletærten?

Ja, du kan tilføje forskellige ingredienser til æbletærten efter smag og behag. Nogle populære tilføjelser inkluderer rosiner, valnødder eller citronskal.

Kan jeg bruge færdiglavet tærtedej til æbletærten?

Ja, du kan sagtens bruge færdiglavet tærtedej som alternativ til at lave dejen selv. Det sparer dig tid, men husk at følge pakkens anvisninger for bagetid og temperatur.

Kan æbletærten fryses ned og opvarmes senere?

Ja, du kan fint fryse æbletærten ned og opvarme den senere. Lad tærten køle af efter bagning, pak den derefter ind i plastfolie og opbevar den i fryseren. Når du vil servere den, skal den blot optøs og varmes igennem i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter.

Artiklen Opskrifter på den lækreste æbletærte med marcipan og kanel! har i gennemsnit fået 3.8 stjerner baseret på 19 anmeldelser

Andre populære artikler: Opskriften på Lady og Vagabondens Livret: Pasta og Kødboller i TomatsovsLækker Blomkålssuppe – Opskrifter og Tips til ValdemarsroOpskriften på Ægte Mormordressing – Salat med Fløde, Eddike og YoghurtVerdens Bedste Grydebrød – Opskriften på Det Nemmeste Brød i StøbejernsgrydeLækre Frokostretter til Valdemarsro – Nemme Ideer til Fødselsdagsgæster og VeninderneLær at lave din egen hjemmelavede Chai Latte!Opskriften på den perfekte Lammeculotte i Ovn – Langtidsstegt og Marineret!Opskriften på den italienske Minestronesuppe med Bacon!Opskriften på den perfekte hjemmelavede GyrosOpskriften på de Lækreste Madpandekager – Nemme og Hjemmelavede!Sådan koger du den perfekte ris – Få opskriften på basmati, jasmin og vilde ris!Græsk Moussaka – Opskrifter og Tips til at Lave den Perfekte Moussaka!Opskriften på den perfekte vegetarlasagneKåldolmer og hvidkålsrouletter – Opskrifter, priser og tips til den perfekte kåldolme eller hvidkålsroulette!Lav din egen hjemmelavede Hyldeblomstsaft – Få opskriften her!Lær at lave karamel af kondenseret mælk – en opskrift på dulce de leche!Opskriften på Gazpacho – Den kolde spanske suppe!Opskriften på den lækre Gateau Marcel – Chokoladekage med Saltkaramel og TilbehørSådan laver du hjemmelavede fyldte chokoladerOpskriften på de perfekte Vandbakkelser med Vaniljecreme og Fyld

mail@tobiasehlig.dk