kvindelivet.dk

Opskrifter på lækre chokolade lagkager

Chokolade lagkager er en fantastisk dessert, som er elsket af chokoladeelskere over hele verden. Med lækre chokoladebunde og en fyldig chokoladecreme er denne lagkage perfekt til enhver festlig lejlighed, som fødselsdage eller bare som en lækker sød afslutning på en middag.

Chokolade lagkager med chokoladelagkagebunde

En af de mest klassiske opskrifter på chokolade lagkage er at bruge chokoladelagkagebunde. Her er en opskrift på dette klassiske chokoladeindslag:

Ingredienser

 • 250 g smør
 • 250 g sukker
 • 4 æg
 • 250 g mel
 • 50 g kakao
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 dl mælk

Fremgangsmåde

 1. Start med at forvarme ovnen til 180 grader.
 2. Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det bliver lyst og luftigt.
 3. Tilsæt æggene ét ad gangen og fortsæt med at piske.
 4. I en anden skål skal du sigte mel, kakao og bagepulver sammen.
 5. Tilsæt den sigtede melblanding lidt efter lidt til smør- og æggeblandingen og skiftevis med mælken.
 6. Rør dejen sammen, indtil den er glat.
 7. Fordel dejen i to smurte springforme.
 8. Bages i ovnen i cirka 25-30 minutter eller indtil en tandstikker kommer ud ren.
 9. Tag lagkagebundene ud af ovnen og lad dem køle af, inden de tages ud af formene.

Chokoladecreme til lagkagen

For at gøre chokolade lagkagen ekstra lækker, kan man tilføje en fyldig chokoladecreme mellem lagkagebundene:

Ingredienser

 • 200 g mørk chokolade
 • 2 dl fløde
 • 100 g smør
 • 2 spsk sukker

Fremgangsmåde

 1. Hak den mørke chokolade fint.
 2. I en gryde opvarmes fløden og smørret, indtil det er smeltet og bliver varmt.
 3. Tag gryden af varmen og tilsæt hakket chokolade samt sukker.
 4. Rør forsigtigt rundt, indtil chokoladen er smeltet, og cremen er glat og ensartet.

Når chokoladecremen er afkølet, kan den smøres mellem lagkagebundene og bruges til at samle lagkagen. For at afslutte kan du toppe lagkagen med en lækker chokolademousse eller flødeskum og eventuelt pynte med revet chokolade eller friske bær.

Andre variationer af chokolade lagkager

Der findes mange forskellige variationer af chokolade lagkager. Her er et par eksempler på andre lækre opskrifter:

Lagkage med chokolademousse

En anden populær variant er at tilføje en lækker chokolademousse mellem lagkagebundene. Dette giver ekstra luftighed og en intens chokoladesmag til lagkagen.

Fyld til lagkage med chokoladebunde

Man kan også eksperimentere med forskellige fyld til chokoladebundene. Prøv for eksempel at tilføje en frisk hindbærmousse eller en sød karamel.

Afsluttende tanker

Uanset hvilken variant du vælger, er chokolade lagkager altid et hit. Server dem til fødselsdage eller andre festlige lejligheder, eller bare som en lækker dessert til hverdagsforkælelse.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver jeg en chokoladelagkage?

For at lave en chokoladelagkage skal du starte med at bage chokolade lagkagebunde. Derefter kan du lave en chokoladecreme til fyldet og evt. også en chokolademousse til toppen. Saml lagkagen ved at lægge lagkagebunde og fyld på skift, og pynt den med chokoladecreme eller flødeskum.

Hvordan laver jeg chokoladelagkagebunde?

For at lave chokoladelagkagebunde skal du bruge ingredienser som mel, sukker, kakao og smør. Bland ingredienserne sammen og bag dem i ovnen. Når de er afkølede, kan du bruge dem til at samle din chokoladelagkage.

Hvordan laver jeg chokoladecreme til lagkagen?

Chokoladecreme til lagkagen kan laves ved at smelte chokolade og blande den med fløde og evt. sukker. Pisk blandingen godt sammen, indtil den bliver cremet og luftig. Du kan også tilføje smør for at give cremen en ekstra rig smag.

Hvordan laver jeg chokolademousse til lagkagen?

Chokolademousse kan laves ved at smelte chokolade og blande den med æggeblommer, sukker og pisket fløde. Blandingen skal være luftig og let. Lad den køle af og sæt den på lagkagen som en lækker fyldig topping.

Hvordan pynter jeg min chokoladelagkage?

Du kan pynte din chokoladelagkage med chokoladecreme eller flødeskum. Du kan også tilføje chokoladespåner, bær eller nødder som dekoration. Brug din kreativitet til at skabe en smuk og indbydende lagkage.

Hvad er en god opskrift på svampede chokoladelagkagebunde?

En god opskrift på svampede chokoladelagkagebunde kan omfatte ingredienser som mel, sukker, kakao, æg og smør. Det er vigtigt at slå luft ind i dejen, så bundene bliver lette og svampede. Bag dem i ovnen, indtil de er færdige og afkølede.

Kan jeg bruge kakao til at lave chokoladelagkagebunde?

Ja, du kan bruge kakao til at lave chokoladelagkagebunde. Kakao giver en rig og intens chokoladesmag til bundene. Bland kakao med de øvrige ingredienser og bag dem som anvist i opskriften.

Hvordan laver jeg lagkage med chokolademousse?

For at lave lagkage med chokolademousse skal du starte med at lave chokolademousse. Derefter kan du samle lagkagen ved at lægge chokoladebunde og chokolademousse på skift. Du kan også tilføje andre fyld som f.eks. bær eller flødeskum.

Hvordan laver jeg chokolade fødselsdagskage?

Chokoladefødselsdagskage kan laves ved at bage chokolade lagkagebunde og samle dem med chokoladecreme eller chokolademousse. Pynt kagen med flødeskum og fødselsdagslys for at gøre den festlig og lækker.

Hvilke andre lækre lagkager kan jeg lave med chokolade?

Udover chokoladelagkage kan du lave andre lækre lagkager med chokolade som ingrediens. Nogle populære muligheder inkluderer chokolade-nøddekage, chokolade-mintlagkage eller chokolade-frugtlagkage. Lad din fantasi løbe fri og eksperimenter med forskellige smagskombinationer.

Artiklen Opskrifter på lækre chokolade lagkager har i gennemsnit fået 3.5 stjerner baseret på 18 anmeldelser

Andre populære artikler: Opskrifter på lækker Thaisuppe med Kylling og NudlerOpskrifter med Grønkål – Sådan Tilbereder du den Friske GrønkålOpskriften på den perfekte Mojito – Sådan laver du den!Verdens Bedste Flødekartofler – Opskrift og Tips til Perfekte ResultaterLækre opskrifter med knuste kartoflerOpskrifter på Nem og Lækker Aftensmad til HverdagenOpskrifter på sund og lækker hjemmelavet æblegrød – også uden sukker og med skræl!Opskrifter på lækre moules frites og blåmuslingerOpskriften på den perfekte Club Sandwich med Kylling og Bacon!Koldhævede boller – Opskrifter på lækre og nemme bollerGrillmad til sommer: Opskrifter, Ideer og InspirationOpskriften på den perfekte Dark n Stormy drinkOpskriften på den lækre Chiagrød: Sund morgenmad med chiafrø!Opskriften på den perfekte Kylling Alfredo Pasta!Vegetariske Frikadeller fra Valdemarsro – Linsefrikadeller, Linsedeller og Grønne Linser FrikadellerPerfekt flæskesteg – Sådan steger du den med sprøde sværLækre Opskrifter med Aubergine – Sådan Tilbereder du den Lilla Frugt!Opskrifter med Rosenkål: Bagte, Ovnbagte og Gratinerede RetterOpskrifter på Krydderkage med SmørcremeOpskriften på den italienske klassiker: Vitello Tonnato

mail@tobiasehlig.dk