kvindelivet.dk

Opskriften på den perfekte Cæsar Salat – Fra dressing til kylling og Parmesan

Den klassiske Cæsar Salat er en populær og velsmagende ret, der oprindeligt stammer fra Mexico og nu nydes over hele verden. Salaten består af en blanding af sprøde salatblade, croutoner, friskrevet parmesan og en cremet Cæsar dressing. Den kan serveres som en lækker forret eller som hovedret ved at tilføje saftigt stykker kylling eller andre ønskede ingredienser. Her er opskriften på den perfekte Cæsar Salat, hvor vi guider dig trin for trin til at lave den selv hjemme.

Ingredienser

 • 1 hoved af romainesalat
 • 2 skiver daggammelt brød
 • 1 fed hvidløg
 • 50 g friskrevet parmesan
 • 2 spsk. citronsaft
 • 1 tsk. Dijon sennep
 • 2 spsk. mayonnaise
 • 2 ansjoser
 • 2 spsk. olivenolie
 • Salt og peber efter smag
 • 300 g kyllingebryst

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader.
 2. Skær brødet i tern og læg dem på en bageplade. Rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
 3. Mens brødet afkøler, laver du dressingen. I en skål skal du knuse ansjoserne og hvidløget sammen til en pasta.
 4. Tilsæt citronsaft, sennep og mayonnaise til skålen med ansjospastaen, og rør godt.
 5. Tilsæt langsomt olivenolien i en tynd strøm, mens du fortsætter med at røre, indtil dressingen er tyk og cremet. Smag til med salt og peber.
 6. Rens og vask romainesalaten grundigt.
 7. Skær kyllingebrystet i mundrette stykker og steg det på en pande med olivenolie i cirka 10-15 minutter, indtil det er gennemstegt.
 8. I en stor skål skal du lægge romainesalatbladene, de ristede brødtern og de stegte kyllingestykker.
 9. Hæld dressingen over salaten og kast det hele forsigtigt sammen, indtil alle ingredienser er dækket med dressing.
 10. Drys med friskrevet parmesan og server straks.

Tip og variationer

For en ekstra smagfuld salat kan du tilføje cherrytomater, revet gulerod eller skivede agurker efter smag og behag.

Opskriftsnoter

Denne opskrift giver nok salat til ca. 4 personer som hovedret eller 6 personer som forret.

Konklusion

Nu kan du lave den perfekte Cæsar Salat derhjemme. Den sprøde salat, de lækre croutoner, den cremede Cæsardressing og den saftige kylling gør denne ret til et lækkert og tilfredsstillende måltid. Server den som let frokost, en forret til en festlig middag eller som en hel hovedret, og nyd smagen af denne klassiske salat.

Artiklen Opskriften på den perfekte Cæsar Salat – Fra dressing til kylling og Parmesan har i gennemsnit fået 3.3 stjerner baseret på 10 anmeldelser

Andre populære artikler: Hjemmelavede Træstammer – Opskriften på den perfekte Lagkagehuset-Kage!Lækker Grøn Salat med Æbler – Opskrifter og Tips!Opskriften på Hjemmelavede Forårsruller – Fyld, Dej og Tips til TilberedningLækker opskrift på Tortellini i FadOpskrifter med Edamame Bønner: Alt du skal vide om Frosne, Tilberedning og Flagesalt Rema!Græsk Moussaka – Opskrifter og Tips til at Lave den Perfekte Moussaka!Opskriften på den klassiske Millionbøf med KartoffelmosLav din egen sunde granola og mysli – Få opskrifterne her!Sådan griller du den perfekte lammekølle ValdemarsroOpskriften på den perfekte chokolademousseSådan bager du lækre surdejsboller – uden gær og med kort hævetidLækre opskrifter på nemme desserter til mange gæsterOpskriften på Lynsyltede Rødløg – Sådan laver du den perfekte syltede løg!Lækker Hjemmelavet Biksemad – Opskrifter og Tips til den Perfekte Biksemad!Sådan laver du de bedste bagte kartofler i ovnenHjemmelavet Tzatziki – Opskriften på den Græske KlassikerLækker Chokoladeglasur – Opskriften på den perfekte topping til din chokoladekage!Grillet jomfruhummer fra Valdemarsro – Opskrifter og TilberedningVerdens Bedste Guacamole Opskrift – Nem og Lækker!Opskriften på den klassiske Salat Nicoise

mail@tobiasehlig.dk