Delikat Citronkage med Birkes og Marcipan
Denne lækre citronkage med birkes og marcipan er en perfekt kombination af frisk citrus, knasende birkes og sød marcipan. Det er en saftig og smagfuld kage, der både kan nydes til et eftermiddagskaffebord eller som en sød afslutning på en middag. Her får du opskriften på den delikate citronkage.
Ingredienser:
- 200g smør
- 200g sukker
- 4 æg
- 150g mel
- 100g birkes
- 150g marcipan
- Saft og revet skal fra 1 citron
- 1 tsk. bagepulver
- Smør og rasp til formen
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Pisk smør og sukker sammen, indtil det bliver lyst og luftigt.
- Tilsæt æggene, ét ad gangen, og fortsæt med at piske blandingen sammen.
- Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og tilsæt det til dejen sammen med citronsaft og -skal.
- Bland mel, birkes og bagepulver sammen i en anden skål og sigt det gradvist ned i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen, indtil alt er godt blandet.
- Smør en springform og drys den med rasp. Hæld dejen i formen.
- Bages i den forvarmede ovn i ca. 45-50 minutter, eller indtil en tandstikker kommer ud ren, når den indsættes i midten af kagen.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter, inden den tages ud af formen og afkøles helt på en bagerist.
Servering:
Du kan servere denne citronkage med birkes og marcipan som den er eller med en lækker citronglasur og flødeskum. Drys gerne lidt ekstra birkes over kagen for at give ekstra tekstur og dekoration.
“Denne citronkage med birkes og marcipan er en himmelsk kombination af sødt og surt. Prøv den – du vil ikke blive skuffet!” – Isabella
Ambitiøse variationer:
Hvis du ønsker at eksperimentere lidt med opskriften, kan du tilføje blå birkes i stedet for de normale birkes eller substituere en del af melmængden med mandelmel for at give kagen en nøddeagtig smag. Du kan også tilføje et tyndt lag citronglasur på toppen af kagen for ekstra friskhed.
Opskrift citronkage med birkes:
Ingredienser: | Fremgangsmåde: |
---|---|
200g smør | 1. Forvarm ovnen til 175 grader. |
200g sukker | 2. Pisk smør og sukker sammen, indtil det bliver lyst og luftigt. |
4 æg | 3. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og fortsæt med at piske blandingen sammen. |
4. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og tilsæt det til dejen sammen med citronsaft og -skal. | |
5. Bland mel, birkes og bagepulver sammen i en anden skål og sigt det gradvist ned i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen, indtil alt er godt blandet. | |
150g mel | 6. Smør en springform og drys den med rasp. Hæld dejen i formen. |
100g birkes | 7. Bages i den forvarmede ovn i ca. 45-50 minutter, eller indtil en tandstikker kommer ud ren, når den indsættes i midten af kagen. |
150g marcipan | 8. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter, inden den tages ud af formen og afkøles helt på en bagerist. |
Saft og revet skal fra 1 citron | |
1 tsk. bagepulver | |
Smør og rasp til formen |
Prøv denne lækre citronkage med birkes og marcipan, og lad dine smagsløg blive forført af den forfriskende citrussmag kombineret med den søde og nøddeagtige smag af birkes og marcipan. Denne kage vil helt sikkert blive en favorit i dit hjem.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man en citronkage?
Hvordan laver man en citronkage med birkes?
Hvordan laver man en citronkage med marcipan?
Hvordan laver man en citronkage med blå birkes?
Hvordan laver man en kage med citron?
Hvordan laver man en kage med marcipan?
Hvordan laver man en birkeskage?
Hvordan laver man en citronkage med birkes a la Valdemarsro?
Hvordan laver man en sandkage med marcipan?
Kan jeg få en opskrift på en citronkage med birkes?
Artiklen Delikat Citronkage med Birkes og Marcipan har i gennemsnit fået 4.3 stjerner baseret på 43 anmeldelser
Andre populære artikler: Opskrifter på lækker Thaisuppe med Kylling og Nudler • Opskriften på den lækre Ramsløgspesto! • Opskriften på Flamberede Crepes Suzette med Appelsinsauce • Opskriften på Ægte Quiche Lorraine: En Fransk Løgtærte Valdemarsro • Udforsk det asiatiske køkken – Opskrifter på asiatisk mad og retter • Opskriften på den perfekte Tomatsuppe – Valdemarsro-style! • Sådan bager du lækre surdejsboller – uden gær og med kort hævetid • Delikat Citronkage med Birkes og Marcipan • Opskriften på den perfekte Brændende Kærlighed – fra Gammeldags til Luksus! • Hjemmelavede Churros: Opskriften på de spanske rør! • Hjemmelavet Rabarbersaft – Opskriften på den Lækre Drik fra Valdemarsro • Opskrifter på Fennikelsalat – Lær at lave salat med Fennikel og Spidskål • Sådan laver du hjemmelavede makroner – Opskriften på de lækre kager! • Gammelkendt fransk gryderet: Boeuf Bourguignon fra Valdemarsro • Lav din egen hjemmelavede ingefærshot med citron! • Opskrifter på lækker Frugtsalat med Råcreme og Abemad • Hjemmelavet Pesto – Opskrifter og Tips til Basilikum Pesto • Opskriften på den perfekte Squashkage med Chokolade • Opskrift på Gammeldags Æblekage – Valdemarsro, Æblegrød og Æblemos • Banh Mi – Den perfekte Sandwich-Ret!