kvindelivet.dk

Delikat Citronkage med Birkes og Marcipan

Denne lækre citronkage med birkes og marcipan er en perfekt kombination af frisk citrus, knasende birkes og sød marcipan. Det er en saftig og smagfuld kage, der både kan nydes til et eftermiddagskaffebord eller som en sød afslutning på en middag. Her får du opskriften på den delikate citronkage.

Ingredienser:

  • 200g smør
  • 200g sukker
  • 4 æg
  • 150g mel
  • 100g birkes
  • 150g marcipan
  • Saft og revet skal fra 1 citron
  • 1 tsk. bagepulver
  • Smør og rasp til formen

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Pisk smør og sukker sammen, indtil det bliver lyst og luftigt.
  3. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og fortsæt med at piske blandingen sammen.
  4. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og tilsæt det til dejen sammen med citronsaft og -skal.
  5. Bland mel, birkes og bagepulver sammen i en anden skål og sigt det gradvist ned i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen, indtil alt er godt blandet.
  6. Smør en springform og drys den med rasp. Hæld dejen i formen.
  7. Bages i den forvarmede ovn i ca. 45-50 minutter, eller indtil en tandstikker kommer ud ren, når den indsættes i midten af kagen.
  8. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter, inden den tages ud af formen og afkøles helt på en bagerist.

Servering:

Du kan servere denne citronkage med birkes og marcipan som den er eller med en lækker citronglasur og flødeskum. Drys gerne lidt ekstra birkes over kagen for at give ekstra tekstur og dekoration.

“Denne citronkage med birkes og marcipan er en himmelsk kombination af sødt og surt. Prøv den – du vil ikke blive skuffet!” – Isabella

Ambitiøse variationer:

Hvis du ønsker at eksperimentere lidt med opskriften, kan du tilføje blå birkes i stedet for de normale birkes eller substituere en del af melmængden med mandelmel for at give kagen en nøddeagtig smag. Du kan også tilføje et tyndt lag citronglasur på toppen af kagen for ekstra friskhed.

Opskrift citronkage med birkes:

Ingredienser: Fremgangsmåde:
200g smør 1. Forvarm ovnen til 175 grader.
200g sukker 2. Pisk smør og sukker sammen, indtil det bliver lyst og luftigt.
4 æg 3. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og fortsæt med at piske blandingen sammen.
4. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og tilsæt det til dejen sammen med citronsaft og -skal.
5. Bland mel, birkes og bagepulver sammen i en anden skål og sigt det gradvist ned i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen, indtil alt er godt blandet.
150g mel 6. Smør en springform og drys den med rasp. Hæld dejen i formen.
100g birkes 7. Bages i den forvarmede ovn i ca. 45-50 minutter, eller indtil en tandstikker kommer ud ren, når den indsættes i midten af kagen.
150g marcipan 8. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter, inden den tages ud af formen og afkøles helt på en bagerist.
Saft og revet skal fra 1 citron
1 tsk. bagepulver
Smør og rasp til formen

Prøv denne lækre citronkage med birkes og marcipan, og lad dine smagsløg blive forført af den forfriskende citrussmag kombineret med den søde og nøddeagtige smag af birkes og marcipan. Denne kage vil helt sikkert blive en favorit i dit hjem.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man en citronkage?

En citronkage kan laves ved at blande citronskal og saft i en dej af æg, sukker, mel og smør. §

Hvordan laver man en citronkage med birkes?

For at lave en citronkage med birkes følger du opskriften på en almindelig citronkage og tilsætter en håndfuld birkesfrø i dejen. §

Hvordan laver man en citronkage med marcipan?

En citronkage med marcipan kan laves ved at tilføje revet marcipan til dejen og bage den som en almindelig citronkage. §

Hvordan laver man en citronkage med blå birkes?

For at lave en citronkage med blå birkes skal du tilføje blå birkesfrø i dejen. Følg den normale opskrift, men erstatt de almindelige birkesfrø med de blå. §

Hvordan laver man en kage med citron?

Der er mange forskellige opskrifter på kager med citron. En simpel fremgangsmåde er at tilføje citronskal og saft i dejen og bage den som en almindelig kage. §

Hvordan laver man en kage med marcipan?

For at lave en kage med marcipan kan du tilføje revet marcipan til en kagedej og følge opskriften. Det vil give kagen en lækker marcipansmag. §

Hvordan laver man en birkeskage?

En birkeskage kan laves ved at tilføje birkesfrø i en kagedej og bage den som en almindelig kage. Birkesfrø giver kagen en særlig smag og konsistens. §

Hvordan laver man en citronkage med birkes a la Valdemarsro?

For at lave en citronkage med birkes à la Valdemarsro skal du følge den specifikke opskrift fra bloggen Valdemarsro, som ofte inkluderer frisk citronskal og birkesfrø i dejen. §

Hvordan laver man en sandkage med marcipan?

En sandkage med marcipan kan laves ved at tilføje revet marcipan til en sandkagedej og bage den som en almindelig sandkage. Marcipanen giver kagen ekstra saftighed og smag. §

Kan jeg få en opskrift på en citronkage med birkes?

Ja, her er en opskrift på en citronkage med birkes:- 250 g smør- 250 g sukker- 4 æg- 250 g mel- 1 citron (skal og saft)- 50 g birkesfrøBland smør og sukker, tilsæt æggene og pisk det godt sammen. Tilsæt mel, citronskal og saft samt birkesfrø og rør det sammen. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 minutter. §

Artiklen Delikat Citronkage med Birkes og Marcipan har i gennemsnit fået 4.3 stjerner baseret på 43 anmeldelser

Andre populære artikler: Opskrifter på lækker Thaisuppe med Kylling og NudlerOpskriften på den lækre Ramsløgspesto!Opskriften på Flamberede Crepes Suzette med AppelsinsauceOpskriften på Ægte Quiche Lorraine: En Fransk Løgtærte ValdemarsroUdforsk det asiatiske køkken – Opskrifter på asiatisk mad og retterOpskriften på den perfekte Tomatsuppe – Valdemarsro-style!Sådan bager du lækre surdejsboller – uden gær og med kort hævetidDelikat Citronkage med Birkes og MarcipanOpskriften på den perfekte Brændende Kærlighed – fra Gammeldags til Luksus!Hjemmelavede Churros: Opskriften på de spanske rør!Hjemmelavet Rabarbersaft – Opskriften på den Lækre Drik fra ValdemarsroOpskrifter på Fennikelsalat – Lær at lave salat med Fennikel og SpidskålSådan laver du hjemmelavede makroner – Opskriften på de lækre kager!Gammelkendt fransk gryderet: Boeuf Bourguignon fra ValdemarsroLav din egen hjemmelavede ingefærshot med citron!Opskrifter på lækker Frugtsalat med Råcreme og AbemadHjemmelavet Pesto – Opskrifter og Tips til Basilikum PestoOpskriften på den perfekte Squashkage med ChokoladeOpskrift på Gammeldags Æblekage – Valdemarsro, Æblegrød og ÆblemosBanh Mi – Den perfekte Sandwich-Ret!

mail@tobiasehlig.dk